Selecteer een pagina

Muziektuinhuis

De wens van de opdrachtgever was om een oefenruimte in de achtertuin te realiseren van de kosterwoning zodat zij ongestoord kan studeren (zang). Er moest voldoende ruimte zijn voor een piano en een drumstel.
De zonnige tuin biedt voldoende mogelijkheden om een goed geïsoleerde en verwarmde muziekstudio te realiseren. Daarnaast wilde ze de ruimte combineren met een fietsenstalling voor 4 fietsen.

Het Muziektuinhuis is een slim ontworpen studio die vele duurzame eigenschappen heeft. De studio is rondom goed geïsoleerd waardoor de warmte in de winter binnen en in de zomer buiten blijft. De draagconstructie is gemaakt van Europees naaldhout en de binnenwanden worden afgewerkt met een geperste houtplaat. Door de lichte constructie kan het huisje meeverhuizen naar een volgende bestemming of uit elkaar worden gehaald om elders weer opgebouwd te worden.
PV panelen wekken energie op die kan worden gebruikt voor het verwarmen van de studio. Een
kleine electrische plaatradiator is voldoende om de ruimte te verwarmen of om op een constante
temperatuur te houden voor de piano.
De houten pergola met begroeiing aan de zuidzijde werkt als natuurlijke zonwering en beperkt de
directe zoninstraling. Door de grote raampartij aan de oostzijde komt veel natuurlijk daglicht de studio binnen. Het opgevangen regenwater kan worden gebruikt voor besproeiing van de tuin.

Bezonning

Fotomontage

Plattegrond

Materialen en kleuren

Opdrachtgever: Familie Timmermans
Voorlopig Ontwerp
Ontwerp: 2018
Oppervlakte: 21 m2 + 13,5 m2 terras
Niet gerealiseerd