Selecteer een pagina

Tiny Tuinhuis

De wens van de opdrachtgever was om in de smalle, lange achtertuin een tuinhuis te realiseren met extra werkplek en slaapmogelijkheid. Binnen de regelgeving om vergunning vrij te bouwen is het tuinhuis ontworpen. Uitgangspunt was om een comfortabel en energiezuinig huisje te maken. Het Tiny Tuinhuis is slim ontworpen en kent vele milieubewuste eigenschappen. Het is rondom goed geïsoleerd om geen energie kwijt te raken. Hierdoor blijft de warmte in de winter binnen en in de zomer wordt de warmte tegengehouden. De draagconstructie is gemaakt van Europees naaldhout en de binnenwanden worden afgewerkt met een geperste houtplaat. Alle materialen zijn bij voorkeur lokaal en hergebruikt. Door de lichte constructie en demontabele bouwmethode kan het huisje meeverhuizen naar een volgende bestemming en uit elkaar worden gehaald. Het dak overstek aan de zuidzijde werkt als natuurlijke zonwering. Door de grote raampartij aan de zuidzijde komt er veel natuurlijk daglicht het huis binnen terwijl het slaapgedeelte beschut is. Het opgevangen regenwater aan de voorzijde kan worden gebruikt voor besproeiing van de tuin.

Interieur
Binnenin bevindt zich een ruime hoogslaper van 1,8 x 2,6m waar twee personen kunnen slapen. Een vaste houten trapmeubel dient ook als opbergkast in het kantoor.

Bestaande situatie

Plattegrond 

Situatie tekening 

Vogelperspectief

Conastructie: houtskeletbouw op in het werk gestorte betonnen fundering of schroeffundering.

Oostgevel: het Tinyhouse sluit qua hoogte aan op de bestaande muur die de tuin begrenst aan de achterzijde.De zijgevels zijn volledig gesloten in verband met privacy richting de buren.

Exterieur

Interieur: Binnenin bevindt zich een ruime hoogslaper van 1,8 x 2,6m waar twee personen kunnen slapen.
Een vaste houten trapmeubel dient ook als opbergkast in het kantoor.

Opdrachtgever: Privé
Voorlopig Ontwerp
Ontwerp: 2019
Oppervlakte: 15 m2 + 11 m2 terras
Niet gerealiseerd